Afgelopen week werd bekend dat Wal-Mart toestemming heeft gekregen van haar aandeelhouders om $ 15 mld aan aandelen in te kopen.

Dat komt bovenop het nog niet voltooide aankoopprogramma van $ 15 mld. Met een aandelenkapitaal van $ 251 mld daalt het aandelenkapitaal nog eens met 6%.

De koers van Wal-Mart staat dichtbij het hoogste niveau. Toch blijven veel analisten optimistisch over de vooruitzichten.

De beter dan verwachte arbeidsmarkt is daar een van de oorzaken van. Amerikanen die een baan hebben geven nu eenmaal meer uit dan diegenen die geen werk hebben.

Naast Amerika is het bedrijf natuurlijk ook afhankelijk van de economische groei in met name opkomende markten.

Ook daar lijkt er groei te kunnen komen. Overigens zit men in één opkomende markt niet. Men heeft experimenten gedaan in Rusland maar zich daar weer snel uit teruggetrokken.

Logistiek is Rusland voor een winkelbedrijf moeilijk. Soms kan men gewoon geen geld investeren.

Afgelopen week werd bekend dat Wal-Mart toestemming heeft gekregen van haar aandeelhouders om $ 15 mld aan aandelen in te kopen. Dat komt bovenop het nog niet voltooide aankoopprogramma van $ 15 mld. Met een aandelenkapitaal van $ 251 mld daalt het aandelenkapitaal nog eens met 6%. De koers van Wal-Mart staat dichtbij het hoogste niveau. Toch blijven veel analisten optimistisch over de vooruitzichten. De beter dan verwachte arbeidsmarkt is daar een van de oorzaken van. Amerikanen die een baan hebben geven nu eenmaal meer uit dan diegenen die geen werk hebben. Naast Amerika is het bedrijf natuurlijk ook afhankelijk van de economische groei in met name opkomende markten. Ook daar lijkt er groei te kunnen komen. Overigens zit men in één opkomende markt niet. Men heeft experimenten gedaan in Rusland maar zich daar weer snel uit teruggetrokken. Logistiek is Rusland voor een winkelbedrijf moeilijk. Soms kan men gewoon geen geld investeren.