In de Verenigde Staten zijn de voorraden aan olie en olieproducten voor de tweede week op rij gestegen. Daarnaast schetsten de gestegen aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en de tegenvallende kleinhandelsverkopen een minder gunstig beeld van de Amerikaanse economie.

Een andere factor die op de olieprijs weegt, is het feit dat op de valutamarkten de dollar opnieuw is gaan verstevigen. Gisteren kostte een euro nog 1,45 dollar, vandaag was dat opnieuw minder dan 1,4450 dollar.

Goldman Sachs is van mening dat een grote vraag vanuit de groeimarkten de aarzelende opleving van de vraag in de geïndustrialiseerde landen ruimschoots zal compenseren.

Dit jaar kan een vat ruwe olie gemiddeld weer 90 dollar kosten, aldus Goldman Sachs. Het analistenteam van deze broker is van mening dat op basis van de fundamentals voor volgend jaar een gemiddelde olieprijs van 110 dollar per vat opnieuw mogelijk is.

In de Verenigde Staten zijn de voorraden aan olie en olieproducten voor de tweede week op rij gestegen. Daarnaast schetsten de gestegen aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en de tegenvallende kleinhandelsverkopen een minder gunstig beeld van de Amerikaanse economie. Een andere factor die op de olieprijs weegt, is het feit dat op de valutamarkten de dollar opnieuw is gaan verstevigen. Gisteren kostte een euro nog 1,45 dollar, vandaag was dat opnieuw minder dan 1,4450 dollar. Goldman Sachs is van mening dat een grote vraag vanuit de groeimarkten de aarzelende opleving van de vraag in de geïndustrialiseerde landen ruimschoots zal compenseren. Dit jaar kan een vat ruwe olie gemiddeld weer 90 dollar kosten, aldus Goldman Sachs. Het analistenteam van deze broker is van mening dat op basis van de fundamentals voor volgend jaar een gemiddelde olieprijs van 110 dollar per vat opnieuw mogelijk is.