Vat ruwe olie kost opnieuw meer dan 100 dollar

Op de Amerikaanse beurzen wordt vandaag per saldo pas op de plaats gemaakt, van een grote beweging is per saldo geen sprake. Wel opvallend is dat de olieprijs opnieuw goed op koers ligt, voor een vat ruwe olie moet weer meer dan 100 dollar betaald worden. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat er een verband is met de economische situatie.

Veel belangrijker en interessanter is volgens professor Stefan Duchateau het extreem koude weer aan de Amerikaanse oostkust. Je kunt de impact van de negatieve temperatuur in New York alleen maar inschatten als je het zelf aan den lijve hebt mogen ondervinden.

De koude tijdens de afgelopen weken had een dermate epische proportie aangenomen dat normaal (economisch) functioneren niet meer mogelijk was. Het is dan ook zeer normaal dat dit zijn weerslag vindt in een conjunctuurparameter, zonder dat dit paniekerig moet worden geïnterpreteerd als een teken van een fundamentele economische terugval. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content