Naarmate de macro-economische cijfers de groeivertraging in China bevestigen, kan de olieprijs verder corrigeren. Barratt durft het nog steeds aan om short-posities op olie te adviseren, er van uitgaande dat de olieprijs zal terugvallen tot duidelijk onder het niveau van 100 dollar.

Maar niet alleen China kan op de olieprijs gaan wegen, ook in andere regio's dreigt de economische bedrijvigheid relatief zwak te blijven. De olieprijs is deels als gevolg van speculatie gestegen en die speculatiepremie dreigt nu uit de goudprijs te verdwijnen.

Naarmate de macro-economische cijfers de groeivertraging in China bevestigen, kan de olieprijs verder corrigeren. Barratt durft het nog steeds aan om short-posities op olie te adviseren, er van uitgaande dat de olieprijs zal terugvallen tot duidelijk onder het niveau van 100 dollar. Maar niet alleen China kan op de olieprijs gaan wegen, ook in andere regio's dreigt de economische bedrijvigheid relatief zwak te blijven. De olieprijs is deels als gevolg van speculatie gestegen en die speculatiepremie dreigt nu uit de goudprijs te verdwijnen.