Voor West Texas Intermediate werd op de New York Mercantile Exchange gisteren 91,51 dollar betaald, of een stijging met 1,03 dollar ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien.

Vandaag wordt er vanwege Kerstavond niet gehandeld op de New York Mercantile Exchange. De meeste analisten verwachten dat de olieprijs in de loop van volgend jaar verder gaat stijgen.

Juerg Kiener, chief investment officer bij fund manager Swiss Asia Capital Ltd. in Singapore, verwijst naar de sterke vraag vanuit China en India. Toch zijn volgens Kiener op de eerste plaats de speculanten verantwoordelijk voor de stijging van de olieprijs.

Voor West Texas Intermediate werd op de New York Mercantile Exchange gisteren 91,51 dollar betaald, of een stijging met 1,03 dollar ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien. Vandaag wordt er vanwege Kerstavond niet gehandeld op de New York Mercantile Exchange. De meeste analisten verwachten dat de olieprijs in de loop van volgend jaar verder gaat stijgen. Juerg Kiener, chief investment officer bij fund manager Swiss Asia Capital Ltd. in Singapore, verwijst naar de sterke vraag vanuit China en India. Toch zijn volgens Kiener op de eerste plaats de speculanten verantwoordelijk voor de stijging van de olieprijs.