De onderneming zag het directe beleggingsresultaat in het vierde kwartaal met 5,6% dalen naar EUR 15,5 miljoen. Dat was iets beter dan verwacht.

De bruto huuropbrengsten bleven stabiel op EUR 33,4 miljoen en ook de bezettingsgraad bleef stabiel op 95%. De balans van Vastned is gezond, net als de loan-to-value ratio van 43,9%, die eind 2011 nog op 43,1% stond.

Vastned moest in het vierde kwartaal minder afschrijven dan verwacht. Het bedrijf boekte EUR 25,5 miljoen af op Spanje, Nederland en Frankrijk. Belangrijk is dat het tempo van de afschrijvingen afneemt.

Voor 2013 gaf Vastned een weinig gedetailleerde verwachting. Het bedrijf richt zich op high streetwinkels en wil uiteindelijk 65% van zijn portfolio laten bestaan uit dit soort vastgoed (op het ogenblik is dat nog 55%).

In de komende drie jaar wil Vastned voor EUR 200 miljoen aan niet-strategisch vastgoed uit het portfolio verkopen. Op korte termijn leidt dit tot een lager direct resultaat. Verder verwacht Vastned dat de resultaten in Spanje onder druk blijven staan.

Na deze keurige resultaten handhaven de analisten van ABN Amro de Kopen-opinie. De koopaanbeveling is puur gebaseerd op de aantrekkelijke waardering van het aandeel.

De koers handelt 32% onder de netto boekwaarde en het dividendrendement is 7,8%.

Inmiddels is al voor EUR 90 miljoen aan niet-strategische bezittingen verkocht en daarmee zijn de gestelde eigen doelen overtroffen. Positief is dat het tempo in de negatieve trend in afschrijvingen in het vierde kwartaal is afgenomen. Er is zelfs meer vertraagd dan verwacht.

De onderneming zag het directe beleggingsresultaat in het vierde kwartaal met 5,6% dalen naar EUR 15,5 miljoen. Dat was iets beter dan verwacht. De bruto huuropbrengsten bleven stabiel op EUR 33,4 miljoen en ook de bezettingsgraad bleef stabiel op 95%. De balans van Vastned is gezond, net als de loan-to-value ratio van 43,9%, die eind 2011 nog op 43,1% stond. Vastned moest in het vierde kwartaal minder afschrijven dan verwacht. Het bedrijf boekte EUR 25,5 miljoen af op Spanje, Nederland en Frankrijk. Belangrijk is dat het tempo van de afschrijvingen afneemt. Voor 2013 gaf Vastned een weinig gedetailleerde verwachting. Het bedrijf richt zich op high streetwinkels en wil uiteindelijk 65% van zijn portfolio laten bestaan uit dit soort vastgoed (op het ogenblik is dat nog 55%). In de komende drie jaar wil Vastned voor EUR 200 miljoen aan niet-strategisch vastgoed uit het portfolio verkopen. Op korte termijn leidt dit tot een lager direct resultaat. Verder verwacht Vastned dat de resultaten in Spanje onder druk blijven staan. Na deze keurige resultaten handhaven de analisten van ABN Amro de Kopen-opinie. De koopaanbeveling is puur gebaseerd op de aantrekkelijke waardering van het aandeel. De koers handelt 32% onder de netto boekwaarde en het dividendrendement is 7,8%. Inmiddels is al voor EUR 90 miljoen aan niet-strategische bezittingen verkocht en daarmee zijn de gestelde eigen doelen overtroffen. Positief is dat het tempo in de negatieve trend in afschrijvingen in het vierde kwartaal is afgenomen. Er is zelfs meer vertraagd dan verwacht.