Dat betekent uiteraard niet meteen dat we opnieuw een krachtige boom zullen krijgen, het zal waarschijnlijk nog jaren duren alvorens de situatie weer is hersteld tot voor het crisisniveau.

De cijfers over de in aanbouw genomen woningen bleken met een stijging van 15% aanmerkelijk sterker dan verwacht. Het aantal in aanbouw genomen woningen bevindt zich nu op een hoogste punt sinds augustus 2008. Ook het aantal verleende bouwvergunningen nam sterk toe.

Het vierjaars hoogtepunt betekent volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter nog wel dat het niveau 60% onder de piek in 2006 ligt en 40% onder het langjarige gemiddelde.

De verbetering in de huizenmarkt komt op dit moment nog niet zo zeer door starters of verhuizende huishoudens maar meer door investeringen. Het aandeel van woningen dat zonder hypotheek wordt aangekocht is namelijk vrij groot.

Amerikaanse markt voor verhuurwoningen kan een sterke groei kennen

Het wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers steeds aantrekkelijker om de woningen tegen de lagere prijzen te kopen en deze vervolgens te verhuren.

Pas als de schuldenlast van huishoudens vermindert, de voorraad woningen als gevolg van gedwongen huizenverkopen afneemt en de werkgelegenheid verbetert, zal de bevolking meer toegang kunnen krijgen tot hypotheken en kan de markt verder aantrekken.

Dat betekent uiteraard niet meteen dat we opnieuw een krachtige boom zullen krijgen, het zal waarschijnlijk nog jaren duren alvorens de situatie weer is hersteld tot voor het crisisniveau. De cijfers over de in aanbouw genomen woningen bleken met een stijging van 15% aanmerkelijk sterker dan verwacht. Het aantal in aanbouw genomen woningen bevindt zich nu op een hoogste punt sinds augustus 2008. Ook het aantal verleende bouwvergunningen nam sterk toe. Het vierjaars hoogtepunt betekent volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter nog wel dat het niveau 60% onder de piek in 2006 ligt en 40% onder het langjarige gemiddelde. De verbetering in de huizenmarkt komt op dit moment nog niet zo zeer door starters of verhuizende huishoudens maar meer door investeringen. Het aandeel van woningen dat zonder hypotheek wordt aangekocht is namelijk vrij groot. Amerikaanse markt voor verhuurwoningen kan een sterke groei kennenHet wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers steeds aantrekkelijker om de woningen tegen de lagere prijzen te kopen en deze vervolgens te verhuren. Pas als de schuldenlast van huishoudens vermindert, de voorraad woningen als gevolg van gedwongen huizenverkopen afneemt en de werkgelegenheid verbetert, zal de bevolking meer toegang kunnen krijgen tot hypotheken en kan de markt verder aantrekken.