De S&P/Case Shiller composite index, de index die de prijsevolutie in 20 grote Amerikaanse steden meet, liet in maart een stijging met 1,10% optekenen. Dat was meteen de sterkste stijging die deze index over de afgelopen zeven jaar heeft laten optekenen.

De prijzen van woningen in de 20 grootste Amerikaanse steden stegen met 10,90%, waar slechts op een stijging met 10,20% was gerekend.

Daarmee lijkt het herstel van de Amerikaanse vastgoedsector in een volgende fase te zijn aanbeland, waarbij het tempo nog wat is toegenomen.

De S&P/Case Shiller composite index, de index die de prijsevolutie in 20 grote Amerikaanse steden meet, liet in maart een stijging met 1,10% optekenen. Dat was meteen de sterkste stijging die deze index over de afgelopen zeven jaar heeft laten optekenen. De prijzen van woningen in de 20 grootste Amerikaanse steden stegen met 10,90%, waar slechts op een stijging met 10,20% was gerekend. Daarmee lijkt het herstel van de Amerikaanse vastgoedsector in een volgende fase te zijn aanbeland, waarbij het tempo nog wat is toegenomen.