Hometrack Ltd, de organisatie die de Britse vastgoedmarkt op de voet volgt, is van mening dat de huizenprijzen nog minstens een jaar kunnen corrigeren. In augustus daalde de gemiddelde prijs voor een woning met 0,30% in vergelijking met de maand voordien.

Het was van april 2009 geleden dat nog zo'n forse daling werd opgetekend. De index opgesteld door Hometrack is gebaseerd op een rondvraag bij 5100 vastgoedagenten en -kantoren.

Uit het rapport blijkt dat de vastgoedsector opnieuw aan het verzwakken is, met een afnemende vraag naar woonkredieten. De Britse economie blijft kwetsbaar en heeft mogelijk nieuwe steunmaatregelen nodig.

Hometrack Ltd, de organisatie die de Britse vastgoedmarkt op de voet volgt, is van mening dat de huizenprijzen nog minstens een jaar kunnen corrigeren. In augustus daalde de gemiddelde prijs voor een woning met 0,30% in vergelijking met de maand voordien. Het was van april 2009 geleden dat nog zo'n forse daling werd opgetekend. De index opgesteld door Hometrack is gebaseerd op een rondvraag bij 5100 vastgoedagenten en -kantoren. Uit het rapport blijkt dat de vastgoedsector opnieuw aan het verzwakken is, met een afnemende vraag naar woonkredieten. De Britse economie blijft kwetsbaar en heeft mogelijk nieuwe steunmaatregelen nodig.