De woningprijzen zijn fors gedaald nadat een federale stimuleringsmaatregel voor de aankoop van een huis op 30 april is afgelopen. Sindsdien is ook de economie verzwakt.

De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn gestegen, de bedrijfsbestellingen gedaald. Steeds meer Amerikanen dreigen het slachtoffer te worden van de foreclosures, de gedwongen verkopen van huizen.

Celia Chen, een econome die de vastgoedsector volgt voor Moody's Analytics Inc, wijst op de nauwe verbondenheid tussen de vastgoedmarkt en de bredere economie. Chen is van mening dat een kwakkelende vastgoedmarkt de Amerikaanse economie weer in een recessie kan duwen.

De woningprijzen zijn fors gedaald nadat een federale stimuleringsmaatregel voor de aankoop van een huis op 30 april is afgelopen. Sindsdien is ook de economie verzwakt. De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn gestegen, de bedrijfsbestellingen gedaald. Steeds meer Amerikanen dreigen het slachtoffer te worden van de foreclosures, de gedwongen verkopen van huizen. Celia Chen, een econome die de vastgoedsector volgt voor Moody's Analytics Inc, wijst op de nauwe verbondenheid tussen de vastgoedmarkt en de bredere economie. Chen is van mening dat een kwakkelende vastgoedmarkt de Amerikaanse economie weer in een recessie kan duwen.