Volgens Shiller zijn veel analisten, waaronder de alom bekende Jim Cramer, veel te positief voor de Amerikaanse vastgoedmarkt. Cramer maakt volgens Shiller de fout zich te baseren op de evolutie van de koersen van de aandelen van de huizenbouwers.

Shiller kijkt zelf meer naar de data van de cijfers over vastgoedmarkt zelf en op basis daarvan stelt hij vast dat in sommige steden zich opnieuw zeepbellen hebben gevormd. Die zeepbellen zijn een gevolg van speculatieve aankopen door hedge funds, die vastgoed kopen met de bedoeling om dat te verhuren.

Volgens Shiller zijn veel analisten, waaronder de alom bekende Jim Cramer, veel te positief voor de Amerikaanse vastgoedmarkt. Cramer maakt volgens Shiller de fout zich te baseren op de evolutie van de koersen van de aandelen van de huizenbouwers. Shiller kijkt zelf meer naar de data van de cijfers over vastgoedmarkt zelf en op basis daarvan stelt hij vast dat in sommige steden zich opnieuw zeepbellen hebben gevormd. Die zeepbellen zijn een gevolg van speculatieve aankopen door hedge funds, die vastgoed kopen met de bedoeling om dat te verhuren.