Niemand lijkt momenteel echt veilig te zijn, maar de vastgoedmarkt in Hong Kong lijkt bijzonder kwetsbaar. Als gevolg van het toevloeien van buitenlands geld zijn de prijzen daar door het dak gevolgen. Sinds 2008, het begin van quantative easing, zijn de prijzen met ongeveer 120% gestegen.

In een recente studie verschenen in The Economist wordt zwart op wit aangegeven dat de vastgoedprijzen sterk overgewaardeerd zijn. Wanneer de situatie in Hong Kong volledig uit de hand loopt, kan de microbe snel overwaaien naar het veel grotere China.

Niemand lijkt momenteel echt veilig te zijn, maar de vastgoedmarkt in Hong Kong lijkt bijzonder kwetsbaar. Als gevolg van het toevloeien van buitenlands geld zijn de prijzen daar door het dak gevolgen. Sinds 2008, het begin van quantative easing, zijn de prijzen met ongeveer 120% gestegen. In een recente studie verschenen in The Economist wordt zwart op wit aangegeven dat de vastgoedprijzen sterk overgewaardeerd zijn. Wanneer de situatie in Hong Kong volledig uit de hand loopt, kan de microbe snel overwaaien naar het veel grotere China.