Voor 2011 verwacht Richard Suttmeier een verdere daling van de prijzen met 15 tot 30%. De vastgoedmarkt is volgens hem nog steeds veel te duur gewaardeerd ten opzichte van het begin van dit decennium.

De prijzen bevinden zich nog ongeveer 50% boven de niveaus waar ze stonden op het einde van 1999. De overgewaardeerde vastgoedmarkt is uiteraard slecht nieuws voor de banksector.

Die hebben namelijk nog steeds grote hoeveelheden probleemkredieten in het commercieel segment uitstaan. Volgens Suttmeier zou het in totaal zelfs om een bedrag van 1430 miljard dollar gaan.

Voor 2011 verwacht Richard Suttmeier een verdere daling van de prijzen met 15 tot 30%. De vastgoedmarkt is volgens hem nog steeds veel te duur gewaardeerd ten opzichte van het begin van dit decennium. De prijzen bevinden zich nog ongeveer 50% boven de niveaus waar ze stonden op het einde van 1999. De overgewaardeerde vastgoedmarkt is uiteraard slecht nieuws voor de banksector. Die hebben namelijk nog steeds grote hoeveelheden probleemkredieten in het commercieel segment uitstaan. Volgens Suttmeier zou het in totaal zelfs om een bedrag van 1430 miljard dollar gaan.