Michael Taylor, economist bij Lombard Street Research, wijst er op dat de Nederlanders wat betreft verhouding tot het inkomen al de hoogste schuldengraad hebben en die situatie dreigt alleen nog maar te verergeren. Bovendien dreigt het land ook nog steeds dieper in een recessie te belanden.

Als gevolg van de crisis op de vastgoedmarkt worden de consumentenbestedingen teruggeschroefd, waardoor de economie nog dieper wegzakt. Alleen al in de maand juni zijn de Nederlandse vastgoedprijzen met 10% gedaald ten opzichte van dezelfde maand 12 maanden voordien.

Michael Taylor, economist bij Lombard Street Research, wijst er op dat de Nederlanders wat betreft verhouding tot het inkomen al de hoogste schuldengraad hebben en die situatie dreigt alleen nog maar te verergeren. Bovendien dreigt het land ook nog steeds dieper in een recessie te belanden. Als gevolg van de crisis op de vastgoedmarkt worden de consumentenbestedingen teruggeschroefd, waardoor de economie nog dieper wegzakt. Alleen al in de maand juni zijn de Nederlandse vastgoedprijzen met 10% gedaald ten opzichte van dezelfde maand 12 maanden voordien.