De tapering door de FED is volgens hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas private banking de geleidelijke afbouw van de maandelijkse aankopen van staatsobligaties en hypotheekleningen, waarmee de Amerikaanse centrale bank de langetermijnrente onder de knoet houdt en de economie ondersteunt.

Nu het met die economie beter gaat, is die ondersteuning minder nodig en dus is men begin dit jaar begonnen ze geleidelijk te verminderen. Verwacht wordt naar de mening van Philippe Gijsels dat deze operatie voltooid zal zijn tegen het einde van dit jaar.

De tapering door de FED is volgens hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas private banking de geleidelijke afbouw van de maandelijkse aankopen van staatsobligaties en hypotheekleningen, waarmee de Amerikaanse centrale bank de langetermijnrente onder de knoet houdt en de economie ondersteunt. Nu het met die economie beter gaat, is die ondersteuning minder nodig en dus is men begin dit jaar begonnen ze geleidelijk te verminderen. Verwacht wordt naar de mening van Philippe Gijsels dat deze operatie voltooid zal zijn tegen het einde van dit jaar.