De vastgoedportefeuille van Wereldhave Belgium is 499 miljoen euro waard, waarvan 2/3de in commercieel vastgoed en 1/3de in kantoren. Dit is 25% meer dan eind september vorig jaar, dankzij de uitbreiding van een commercieel centrum in Nijvel en de inbreng van het winkelcomplex Stadsplein in Genk in ruil voor nieuwe aandelen. De groep ontwikkelt momenteel drie nieuwe projecten in Genk, Doornik en Gent, voornamelijk winkelruimte, met een totale waarde van 51,9 miljoen euro.

Naast de eigen vastgoedportefeuille bezit Wereldhave Belgium ook nog 16,2% van de Kortrijk Ring Shopping Center certificaten en 17,8% van de Basilix certificaten, die samen 15,2 miljoen euro waar zijn. In totaal bezit de groep dus 567 miljoen euro vastgoed.

Ondanks de magere bezettingsgraad van 83,8% bij de kantoorgebouwen zit de totale bezettingsgraad op 94,3%. De grote kwaliteit van het commercieel vastgoed van de groep vertaalt zich immers in een bezettingsgraad van 99,1%.

Op financieel vlak bedroeg de schuldgraad van de vastgoedbevak eind september amper 18,8%. Dit laat de groep voldoende financiële armslag om nieuwe projecten te ontwikkelen, naast de bestaande ontwikkelingen. De nettowinst steeg in de eerste negen maanden van dit jaar naar 3,55 euro per aandeel (tegenover 3,19 euro in dezelfde periode een jaar eerder), en voor het volledige jaar denkt Wereldhave uit te komen op 4,70 à 4,80 euro per aandeel. Dit betekent dat er ruimte is om het dividend dit jaar op te trekken van de 4 euro die vorig jaar werd uitgekeerd. Het dividendrendement (op basis van 4 euro) bedraagt 3,6% netto (rekening houdend met 25% roerende voorheffing.

De vastgoedportefeuille van Wereldhave Belgium is 499 miljoen euro waard, waarvan 2/3de in commercieel vastgoed en 1/3de in kantoren. Dit is 25% meer dan eind september vorig jaar, dankzij de uitbreiding van een commercieel centrum in Nijvel en de inbreng van het winkelcomplex Stadsplein in Genk in ruil voor nieuwe aandelen. De groep ontwikkelt momenteel drie nieuwe projecten in Genk, Doornik en Gent, voornamelijk winkelruimte, met een totale waarde van 51,9 miljoen euro.Naast de eigen vastgoedportefeuille bezit Wereldhave Belgium ook nog 16,2% van de Kortrijk Ring Shopping Center certificaten en 17,8% van de Basilix certificaten, die samen 15,2 miljoen euro waar zijn. In totaal bezit de groep dus 567 miljoen euro vastgoed.Ondanks de magere bezettingsgraad van 83,8% bij de kantoorgebouwen zit de totale bezettingsgraad op 94,3%. De grote kwaliteit van het commercieel vastgoed van de groep vertaalt zich immers in een bezettingsgraad van 99,1%.Op financieel vlak bedroeg de schuldgraad van de vastgoedbevak eind september amper 18,8%. Dit laat de groep voldoende financiële armslag om nieuwe projecten te ontwikkelen, naast de bestaande ontwikkelingen. De nettowinst steeg in de eerste negen maanden van dit jaar naar 3,55 euro per aandeel (tegenover 3,19 euro in dezelfde periode een jaar eerder), en voor het volledige jaar denkt Wereldhave uit te komen op 4,70 à 4,80 euro per aandeel. Dit betekent dat er ruimte is om het dividend dit jaar op te trekken van de 4 euro die vorig jaar werd uitgekeerd. Het dividendrendement (op basis van 4 euro) bedraagt 3,6% netto (rekening houdend met 25% roerende voorheffing.