Deze aankoop brengt de waarde van de vastgoedportefeuille van Home Invest naar 275 miljoen euro. De schuldgraad zal na de operatie stijgen van 33,5 naar 41% wat de groep de ruimte geeft om nog twee grote aankopen uit te voeren om de schuldgraad naar net onder 50% te brengen. Dit is de grens die de Raad van Bestuur van Home Invest heeft bepaald.

De aankoop in Ottignies verdubbelt het belang van Wallonië in de portefeuille naar 30%, tegenover 60% voor Brussel en 10% voor Vlaanderen. Het theoretische rendement zal dankzij de aankoop, die een bruto rendement van 8,4% opbrengt, ook verbeteren.

Home Invest mikt dit jaar op een bruto dividend van minstens 3 euro per aandeel. Dit komt overeen met een minimum netto rendement van 3,6%. De groep verhoogt regelmatig zijn dividend. Het aandeel noteert vandaag wel met een aanzienlijke premie boven de intrinsieke waarde van 57,52 euro per aandeel.

Deze aankoop brengt de waarde van de vastgoedportefeuille van Home Invest naar 275 miljoen euro. De schuldgraad zal na de operatie stijgen van 33,5 naar 41% wat de groep de ruimte geeft om nog twee grote aankopen uit te voeren om de schuldgraad naar net onder 50% te brengen. Dit is de grens die de Raad van Bestuur van Home Invest heeft bepaald.De aankoop in Ottignies verdubbelt het belang van Wallonië in de portefeuille naar 30%, tegenover 60% voor Brussel en 10% voor Vlaanderen. Het theoretische rendement zal dankzij de aankoop, die een bruto rendement van 8,4% opbrengt, ook verbeteren.Home Invest mikt dit jaar op een bruto dividend van minstens 3 euro per aandeel. Dit komt overeen met een minimum netto rendement van 3,6%. De groep verhoogt regelmatig zijn dividend. Het aandeel noteert vandaag wel met een aanzienlijke premie boven de intrinsieke waarde van 57,52 euro per aandeel.