De investeringspolitiek van Leasinvest is op een kantelpunt beland, nu de waarde van de vastgoedportefeuille de eerste negen maanden van dit jaar met 21% steeg tot 600 miljoen euro. De schuldgraad van de groep is gestegen tot 56,12% (tegenover 47,29% eind 2011), dicht bij de maximumgrens van 60%. De groeistrategie zal dus enkel verdergezet kunnen worden indien vers kapitaal wordt aangetrokken via de uitgifte van aandelen.

Ook op het vlak van diversificatie bereikte Leasinvest enkele drempels. Het belang van Luxemburg is gestegen boven 50% (51% eind september) en het belang van kantoorgebouwen onder 50% (45% eind september). Dit laatste is te danken aan investeringen in commercieel vastgoed, waarvan het belang gestegen is van 20 naar 30%.

Eind september klokten de bezettingsgraad (94,45%) en het theoretisch rendement (7,34%) van Leasinvest af op marktconforme niveaus. De resultaten van de vastgoedbevak profiteren momenteel (schijnbaar) niet van de groei van de portefeuille. Het resultaat werd vorig jaar positief beïnvloed toen enkele huurcontracten vervroegd werden opgezegd, waarna Leasinvest recht had op de uitbetaling van de overeenkomstige huurwaarborgen.

Het dividend voor 2012, betaalbaar in 2013, zal stabiel blijven tegenover dat van vorig jaar. Dit betekent een bruto dividend van 4,15 euro per aandeel, en een netto rendement van 4,65% (rekening houdend met 25% roerende voorheffing). Gezien de hoge schuldgraad zal dit dividend de komende jaren maar licht stijgen.

De investeringspolitiek van Leasinvest is op een kantelpunt beland, nu de waarde van de vastgoedportefeuille de eerste negen maanden van dit jaar met 21% steeg tot 600 miljoen euro. De schuldgraad van de groep is gestegen tot 56,12% (tegenover 47,29% eind 2011), dicht bij de maximumgrens van 60%. De groeistrategie zal dus enkel verdergezet kunnen worden indien vers kapitaal wordt aangetrokken via de uitgifte van aandelen.Ook op het vlak van diversificatie bereikte Leasinvest enkele drempels. Het belang van Luxemburg is gestegen boven 50% (51% eind september) en het belang van kantoorgebouwen onder 50% (45% eind september). Dit laatste is te danken aan investeringen in commercieel vastgoed, waarvan het belang gestegen is van 20 naar 30%.Eind september klokten de bezettingsgraad (94,45%) en het theoretisch rendement (7,34%) van Leasinvest af op marktconforme niveaus. De resultaten van de vastgoedbevak profiteren momenteel (schijnbaar) niet van de groei van de portefeuille. Het resultaat werd vorig jaar positief beïnvloed toen enkele huurcontracten vervroegd werden opgezegd, waarna Leasinvest recht had op de uitbetaling van de overeenkomstige huurwaarborgen.Het dividend voor 2012, betaalbaar in 2013, zal stabiel blijven tegenover dat van vorig jaar. Dit betekent een bruto dividend van 4,15 euro per aandeel, en een netto rendement van 4,65% (rekening houdend met 25% roerende voorheffing). Gezien de hoge schuldgraad zal dit dividend de komende jaren maar licht stijgen.