De vastgoedportefeuille van de groep werd eind september gewaardeerd op 260,7 miljoen euro, verdeeld over 32 locaties, waarvan 17 in België en 15 in Frankrijk. De voorbije jaren investeerde Montea ook in zonnepanelen op de daken van de Belgische sites. Deze zonnepanelen worden gewaardeerd op 7,8 miljoen euro, waardoor de totale portefeuille van de groep uitkomt op 268,5 miljoen euro.

Het theoretische bruto rendement, gebaseerd op een fictieve 100% bezettingsgraad, bedraagt 8,3%. Dit cijfer wordt omhooggetrokken door Frankrijk, waar het rendement 8,9% bedraagt, tegenover 7,78% voor België. De bezettingsgraad in Frankrijk (100%!) is ook hoger dan in België (92,6%). Dankzij de goede resultaten in Frankrijk kon Montea uitpakken met een 10% hogere nettowinst tijdens de eerste negen maanden van dit jaar. Voor het volledige jaar mikt de groep op 2 euro per aandeel, tegenover 1,82 euro in 2011.

De groei komt er mede dankzij enkele belangrijke operaties afgelopen zomer in Frankrijk (sale & lease back in Marseille) en in België (een nieuwe ontwikkeling voor DHL in de luchthaven van Zaventem, gebouw in Puurs), waardoor de omvang van de vastgoedportefeuille met 20% steeg. Indien Montea nog meer investeringen wil doen, zal de groep echter naar nieuwe middelen moeten zoeken. De schuldgraad steeg eind september boven 55%, en de bankconvenanten bepalen dat die schuldgraad niet boven 60% mag stijgen.

Het dividend zal dit jaar minstens stabiel gehouden worden op 1,84 euro bruto. Dit vertaalt zich naar een nettorendement van 4,9% (rekening houdend met een roerende voorheffing van 25%). Een verhoging van het dividend komt er waarschijnlijk ten laatste in 2013 (dividend betaalbaar in 2014) dankzij de ontwikkeling voor DHL in de luchthaven dat in het eerste kwartaal van 2013 operationeel wordt.

De vastgoedportefeuille van de groep werd eind september gewaardeerd op 260,7 miljoen euro, verdeeld over 32 locaties, waarvan 17 in België en 15 in Frankrijk. De voorbije jaren investeerde Montea ook in zonnepanelen op de daken van de Belgische sites. Deze zonnepanelen worden gewaardeerd op 7,8 miljoen euro, waardoor de totale portefeuille van de groep uitkomt op 268,5 miljoen euro.Het theoretische bruto rendement, gebaseerd op een fictieve 100% bezettingsgraad, bedraagt 8,3%. Dit cijfer wordt omhooggetrokken door Frankrijk, waar het rendement 8,9% bedraagt, tegenover 7,78% voor België. De bezettingsgraad in Frankrijk (100%!) is ook hoger dan in België (92,6%). Dankzij de goede resultaten in Frankrijk kon Montea uitpakken met een 10% hogere nettowinst tijdens de eerste negen maanden van dit jaar. Voor het volledige jaar mikt de groep op 2 euro per aandeel, tegenover 1,82 euro in 2011.De groei komt er mede dankzij enkele belangrijke operaties afgelopen zomer in Frankrijk (sale & lease back in Marseille) en in België (een nieuwe ontwikkeling voor DHL in de luchthaven van Zaventem, gebouw in Puurs), waardoor de omvang van de vastgoedportefeuille met 20% steeg. Indien Montea nog meer investeringen wil doen, zal de groep echter naar nieuwe middelen moeten zoeken. De schuldgraad steeg eind september boven 55%, en de bankconvenanten bepalen dat die schuldgraad niet boven 60% mag stijgen.Het dividend zal dit jaar minstens stabiel gehouden worden op 1,84 euro bruto. Dit vertaalt zich naar een nettorendement van 4,9% (rekening houdend met een roerende voorheffing van 25%). Een verhoging van het dividend komt er waarschijnlijk ten laatste in 2013 (dividend betaalbaar in 2014) dankzij de ontwikkeling voor DHL in de luchthaven dat in het eerste kwartaal van 2013 operationeel wordt.