Commercieel vastgoed is goed voor 93,5% van de vastgoedportefeuille van Ascencio, die in totaal 358 miljoen euro waard is. Dit is 13,6% meer dan eind september vorig jaar dankzij meerdere investeringen in Frankrijk. Dit land vertegenwoordigt nu 30% van de vastgoedportefeuille, tegenover 50% voor Wallonië. De rest is verdeeld over Vlaanderen en Brussel. Voedingswinkels staan nog altijd in voor meer dan de helft van de portefeuille, terwijl gespecialiseerde distributie (huishoudtoestellen, doe-het-zelfzaken, ...) de rest uitmaakt. Dankzij de diversificatie is het belang van de Champion-winkels gezakt naar 14% van de huurinkomsten.

Het vastgoed van Ascencio brengt jaarlijks 7% bruto op en kent een bezettingsgraad van 96,9%. Dit laat de groep toe om een bruto dividend van 5,5% uit te keren ondanks een relatief lage schuldgraad van 43,7% en ondanks het feit dat beleggers een premie van 10% boven de intrinsieke waarde van 45,03 euro moeten betalen voor een aandeel. De lage schuldgraad biedt de vastgoedbevak wel de nodige flexibiliteit om nieuwe investeringen uit te voeren zonder tot een kapitaalverhoging te moeten overgaan.

Na aftrek van de roerende voorheffing van 25% blijft een netto dividend over van 4,1% (betaalbaar op 7 februari).

Commercieel vastgoed is goed voor 93,5% van de vastgoedportefeuille van Ascencio, die in totaal 358 miljoen euro waard is. Dit is 13,6% meer dan eind september vorig jaar dankzij meerdere investeringen in Frankrijk. Dit land vertegenwoordigt nu 30% van de vastgoedportefeuille, tegenover 50% voor Wallonië. De rest is verdeeld over Vlaanderen en Brussel. Voedingswinkels staan nog altijd in voor meer dan de helft van de portefeuille, terwijl gespecialiseerde distributie (huishoudtoestellen, doe-het-zelfzaken, ...) de rest uitmaakt. Dankzij de diversificatie is het belang van de Champion-winkels gezakt naar 14% van de huurinkomsten.Het vastgoed van Ascencio brengt jaarlijks 7% bruto op en kent een bezettingsgraad van 96,9%. Dit laat de groep toe om een bruto dividend van 5,5% uit te keren ondanks een relatief lage schuldgraad van 43,7% en ondanks het feit dat beleggers een premie van 10% boven de intrinsieke waarde van 45,03 euro moeten betalen voor een aandeel. De lage schuldgraad biedt de vastgoedbevak wel de nodige flexibiliteit om nieuwe investeringen uit te voeren zonder tot een kapitaalverhoging te moeten overgaan. Na aftrek van de roerende voorheffing van 25% blijft een netto dividend over van 4,1% (betaalbaar op 7 februari).