De vastgoedportefeuille van Retail Estates was eind september 652,4 miljoen euro waard. Dit is 18,5% meer dan een jaar eerder dankzij meerdere investeringen, waaronder een overname betaald met nieuwe aandelen. De groep betaalde ook 68,3% van het dividend in de vorm van aandelen (vrijwillige keuze van de aandeelhouders). Op die manier bleef de stijging van de schuldgraad beperkt, en klokte die eind september af op 54,4% eind september. Dit niveau betekent wel dat toekomstige investeringen opnieuw betaald zullen moeten worden met aandelen of via een kapitaalverhoging. Naar alle waarschijnlijkheid zal opnieuw een keuzedividend voorgesteld worden aan de aandeelhouders.

In tegenstelling tot Intervest Retail, dat zich richt op stadswinkels, kiest Retail Estates enkel voor winkels die zich ofwel in de stedelijke periferie bevinden, ofwel in agglomeraties, ofwel langs belangrijke snelwegen.

De vastgoedbevak voorziet, voor het negende jaar op rij, een hogere coupon voor het boekjaar 2012-2013. Concreet zou 2,90 euro bruto betaald worden, wat overeenkomt met een marktconform netto dividendrendement van 4,2%. Retail Estates noteert echter wel met een aanzienlijke premie tegenover zijn intrinsieke waarde van 41,65 euro per aandeel.

De vastgoedportefeuille van Retail Estates was eind september 652,4 miljoen euro waard. Dit is 18,5% meer dan een jaar eerder dankzij meerdere investeringen, waaronder een overname betaald met nieuwe aandelen. De groep betaalde ook 68,3% van het dividend in de vorm van aandelen (vrijwillige keuze van de aandeelhouders). Op die manier bleef de stijging van de schuldgraad beperkt, en klokte die eind september af op 54,4% eind september. Dit niveau betekent wel dat toekomstige investeringen opnieuw betaald zullen moeten worden met aandelen of via een kapitaalverhoging. Naar alle waarschijnlijkheid zal opnieuw een keuzedividend voorgesteld worden aan de aandeelhouders.In tegenstelling tot Intervest Retail, dat zich richt op stadswinkels, kiest Retail Estates enkel voor winkels die zich ofwel in de stedelijke periferie bevinden, ofwel in agglomeraties, ofwel langs belangrijke snelwegen. De vastgoedbevak voorziet, voor het negende jaar op rij, een hogere coupon voor het boekjaar 2012-2013. Concreet zou 2,90 euro bruto betaald worden, wat overeenkomt met een marktconform netto dividendrendement van 4,2%. Retail Estates noteert echter wel met een aanzienlijke premie tegenover zijn intrinsieke waarde van 41,65 euro per aandeel.