WEB bezit voor 178,1 miljoen euro aan vastgoed (300.000 vierkante meter oppervlakte), of 10% meer dan vorig jaar dankzij enkele overnames en afgewerkte projecten. Ondanks deze transacties bedraagt de schuldgraad maar 27,5% tegenover 45 à 55% voor de andere vastgoedbevaks.

De groep kan zijn huidige portefeuille dus blijven uitbreiden. Momenteel is 60% van die portefeuille commercieel vastgoed, tegenover 27% industrieel en 10% burelen. 90% van het vastgoed bevindt zich in de regio Charleroi, waarvan twee derde in Gosselies. Ondanks de moeilijke economische situatie in de regio zit de bezettingsgraad op een hoge 97,4%. Het theoretisch rendement - gebaseerd op een bezettingsgraad van 100% - zit zelfs op 8,60%.

De vastgoedportefeuille zit echter in dalende lijn indien geen rekening wordt gehouden met de investeringen. Dit weegt op de resultaten, en dus zal WEB dit jaar een stabiel dividend van 3,10 euro per aandeel betalen (96% van de uitkeerbare winst). Rekening houdend met de roerende voorheffing van 25% betekent dit een netto dividendrendement van 4,7%. Op de beurs kende het aandeel enkele goede jaren naarmate de juridische procedures rond de "affaires" in Charleroi gunstig evolueerden. Met name Robert Wagner, de grootste aandeelhouder en voormalig topman van WEB, werd geïmpliceerd in die affaires.

WEB bezit voor 178,1 miljoen euro aan vastgoed (300.000 vierkante meter oppervlakte), of 10% meer dan vorig jaar dankzij enkele overnames en afgewerkte projecten. Ondanks deze transacties bedraagt de schuldgraad maar 27,5% tegenover 45 à 55% voor de andere vastgoedbevaks.De groep kan zijn huidige portefeuille dus blijven uitbreiden. Momenteel is 60% van die portefeuille commercieel vastgoed, tegenover 27% industrieel en 10% burelen. 90% van het vastgoed bevindt zich in de regio Charleroi, waarvan twee derde in Gosselies. Ondanks de moeilijke economische situatie in de regio zit de bezettingsgraad op een hoge 97,4%. Het theoretisch rendement - gebaseerd op een bezettingsgraad van 100% - zit zelfs op 8,60%.De vastgoedportefeuille zit echter in dalende lijn indien geen rekening wordt gehouden met de investeringen. Dit weegt op de resultaten, en dus zal WEB dit jaar een stabiel dividend van 3,10 euro per aandeel betalen (96% van de uitkeerbare winst). Rekening houdend met de roerende voorheffing van 25% betekent dit een netto dividendrendement van 4,7%. Op de beurs kende het aandeel enkele goede jaren naarmate de juridische procedures rond de "affaires" in Charleroi gunstig evolueerden. Met name Robert Wagner, de grootste aandeelhouder en voormalig topman van WEB, werd geïmpliceerd in die affaires.