De prijzen voor varkensbuiken zijn vorige week gestegen tot het recordniveau van 1185 dollar per pond. Aanleiding is een daling van de voorraden van deze buiken, die worden gebruikt voor het maken van hespen, gedaald zijn tot het laagste niveau sinds 2007.

Op de Chicago Mercantile Exchange zijn de voorraden aan varkensbuiken met 73% gedaald. 2008 en 2009 waren slechte maanden voor de varkensteelt, zodat de kwekers hun productie hebben teruggeschroefd.

Het gevolg is nu dat de markt met een tekort aan varkensbuiken wordt geconfronteerd. De prijzen voor deze buiken zijn inmiddels op jaarbasis met 46% gestegen, zo maakte het U.S. Department of Agriculture bekend.

Tom Cawthorne, directeur Hog Marketing bij R.J. O'Brien & Associates in Chicago, stelt vast dat de huidige voorraden niet volstaan om aan de vraag naar hesp in de Verenigde Staten te voldoen. Hij sluit niet uit dat de prijzen in de komende weken nog verder gaan stijgen.

Ook de prijs voor volledige varkens heeft een nieuwe piek bereikt. Cawthorne merkt op dat varkensvlees duur gaat worden, wat ook te maken heeft met de vrees voor een nieuwe explosie van de varkenspest.

De prijzen voor varkensbuiken zijn vorige week gestegen tot het recordniveau van 1185 dollar per pond. Aanleiding is een daling van de voorraden van deze buiken, die worden gebruikt voor het maken van hespen, gedaald zijn tot het laagste niveau sinds 2007. Op de Chicago Mercantile Exchange zijn de voorraden aan varkensbuiken met 73% gedaald. 2008 en 2009 waren slechte maanden voor de varkensteelt, zodat de kwekers hun productie hebben teruggeschroefd. Het gevolg is nu dat de markt met een tekort aan varkensbuiken wordt geconfronteerd. De prijzen voor deze buiken zijn inmiddels op jaarbasis met 46% gestegen, zo maakte het U.S. Department of Agriculture bekend. Tom Cawthorne, directeur Hog Marketing bij R.J. O'Brien & Associates in Chicago, stelt vast dat de huidige voorraden niet volstaan om aan de vraag naar hesp in de Verenigde Staten te voldoen. Hij sluit niet uit dat de prijzen in de komende weken nog verder gaan stijgen. Ook de prijs voor volledige varkens heeft een nieuwe piek bereikt. Cawthorne merkt op dat varkensvlees duur gaat worden, wat ook te maken heeft met de vrees voor een nieuwe explosie van de varkenspest.