De Fed hecht veel waarde aan duidelijke communicatie en gezien de hoge werkloosheid en de lage inflatie verwachten sommige partijen dat de rente wat langer exceptioneel laag kan blijven.

De afgelopen weken zien we duidelijk betere cijfers uit de VS komen. Vanmiddag komt ook de belangrijke inkoopmanagersindex over december.

Afgelopen maand zagen we betere regionale cijfers over de industrie (Empire manufacturing, Philadelphia Fed) en de markt verwacht een lichte verbetering van de index van 52,7 naar 53,2.

De Fed hecht veel waarde aan duidelijke communicatie en gezien de hoge werkloosheid en de lage inflatie verwachten sommige partijen dat de rente wat langer exceptioneel laag kan blijven. De afgelopen weken zien we duidelijk betere cijfers uit de VS komen. Vanmiddag komt ook de belangrijke inkoopmanagersindex over december. Afgelopen maand zagen we betere regionale cijfers over de industrie (Empire manufacturing, Philadelphia Fed) en de markt verwacht een lichte verbetering van de index van 52,7 naar 53,2.