De consensusverwachting is dat de index in mei waarschijnlijk voor de tweede maand op rij is gestegen, waarbij nogmaals zou bevestigd worden dat de Amerikaanse economie zich herstelt van de ergste recessie in 50 jaar.

Een panel van door Bloomberg ondervraagde economen gaat er bovendien van uit dat die recessie in de tweede helft van dit jaar achter de rug zou zijn. De verwachting is dat de index met 1% is gestegen.

Het zou de eerste keer zijn dat de index van de voorlopende indicatoren gedurende twee maanden op rij is gestegen. Onder andere het herstel van de beurskoersen zal de stand van de index positief beïnvloeden.

De consensusverwachting is dat de index in mei waarschijnlijk voor de tweede maand op rij is gestegen, waarbij nogmaals zou bevestigd worden dat de Amerikaanse economie zich herstelt van de ergste recessie in 50 jaar. Een panel van door Bloomberg ondervraagde economen gaat er bovendien van uit dat die recessie in de tweede helft van dit jaar achter de rug zou zijn. De verwachting is dat de index met 1% is gestegen. Het zou de eerste keer zijn dat de index van de voorlopende indicatoren gedurende twee maanden op rij is gestegen. Onder andere het herstel van de beurskoersen zal de stand van de index positief beïnvloeden.