De consensusverwachting bij de analisten ligt op een daling met 0,50% na een stijging met 1,30% in augustus. Die augustus-stijging was overigens de sterkste in bijna acht jaar.

De daling in september is uiteraard het gevolg van het aflopen van het cash-for-clunkers programma. Wat de inkomens betreft: verwacht dat wordt dat de doorsnee Amerikaan in september ongeveer evenveel zal verdiend hebben.

Een stabilisering van de lonen en een afnamen van het consumentenvertrouwen brengen mee dat de consumenten in de komende maanden minder gaan uitgeven. Ook andere ondersteunende overheidsmaatregelen gaan in de komende weken en maanden aflopen.

De consensusverwachting bij de analisten ligt op een daling met 0,50% na een stijging met 1,30% in augustus. Die augustus-stijging was overigens de sterkste in bijna acht jaar. De daling in september is uiteraard het gevolg van het aflopen van het cash-for-clunkers programma. Wat de inkomens betreft: verwacht dat wordt dat de doorsnee Amerikaan in september ongeveer evenveel zal verdiend hebben. Een stabilisering van de lonen en een afnamen van het consumentenvertrouwen brengen mee dat de consumenten in de komende maanden minder gaan uitgeven. Ook andere ondersteunende overheidsmaatregelen gaan in de komende weken en maanden aflopen.