Van het totale bedrag van 750 miljard euro garandeert de Europese Commissie 60 miljard euro, met daarnaast garanties van de verschillende lidstaten voor een bedrag van 440 miljard euro en een bijdrage van het IMF van 250 miljard euro. De Europese Centrale Bank staat klaar om obligaties te kopen van landen die in moeilijkheden zijn geraakt.

Daarnaast worden er ook door de FED en door andere grote centrale banken kredietlijnen beschikbaar gesteld. De reacties op het plan op de financiële markten waren gematigd positief.

Darius Kowalczyk van SJS Markets verwacht op korte en middellange termijn een positief effect, de omvang van het plan is volgens hem groot genoeg om de speculatie over een failliet van Griekenland te voorkomen.

Op de financiële markten steeg de euro weer tot boven 1,29 dollar, hoewel de Europese munt enigszins over het hoogtepunt heen lijkt. De olieprijs werd weer duurder, de goudprijs viel terug tot onder 1200 dollar.

Op de Aziatische beurzen zijn de reacties gematigd positief, de MSCI ex-Asia Index stijgt met ongeveer 2%. In Tokio kan de Nikkei anderzijds een winst van iets meer dan een half procent vasthouden.

Van het totale bedrag van 750 miljard euro garandeert de Europese Commissie 60 miljard euro, met daarnaast garanties van de verschillende lidstaten voor een bedrag van 440 miljard euro en een bijdrage van het IMF van 250 miljard euro. De Europese Centrale Bank staat klaar om obligaties te kopen van landen die in moeilijkheden zijn geraakt. Daarnaast worden er ook door de FED en door andere grote centrale banken kredietlijnen beschikbaar gesteld. De reacties op het plan op de financiële markten waren gematigd positief. Darius Kowalczyk van SJS Markets verwacht op korte en middellange termijn een positief effect, de omvang van het plan is volgens hem groot genoeg om de speculatie over een failliet van Griekenland te voorkomen. Op de financiële markten steeg de euro weer tot boven 1,29 dollar, hoewel de Europese munt enigszins over het hoogtepunt heen lijkt. De olieprijs werd weer duurder, de goudprijs viel terug tot onder 1200 dollar. Op de Aziatische beurzen zijn de reacties gematigd positief, de MSCI ex-Asia Index stijgt met ongeveer 2%. In Tokio kan de Nikkei anderzijds een winst van iets meer dan een half procent vasthouden.