Samen met een geleidelijke overgang van een strak naar een neutraler begrotingsbeleid van overheden, zou dit moeten leiden tot een beter concurrentievermogen en een groei van de private economie, zij het zeer langzaam: tussen de 0,25% en 0,75%.

Ook in de VS wordt het begrotingsbeleid minder krap, en in combinatie met de gestage verbetering van de vraag op de arbeidsmarkt en opgelopen waarderingen van activa leidt dit waarschijnlijk tot een reële economische groei van 2,25% à 2,75% volgend jaar.

PIMCO gaat uit van meer vraag naar woningen en duurzame consumptiegoederen, een wat snellere groei van de huishoudelijke inkomens en een kleine versnelling van de investeringen doordat bedrijven profiteren van buitengewoon soepele financiële condities.

Samen met een geleidelijke overgang van een strak naar een neutraler begrotingsbeleid van overheden, zou dit moeten leiden tot een beter concurrentievermogen en een groei van de private economie, zij het zeer langzaam: tussen de 0,25% en 0,75%. Ook in de VS wordt het begrotingsbeleid minder krap, en in combinatie met de gestage verbetering van de vraag op de arbeidsmarkt en opgelopen waarderingen van activa leidt dit waarschijnlijk tot een reële economische groei van 2,25% à 2,75% volgend jaar. PIMCO gaat uit van meer vraag naar woningen en duurzame consumptiegoederen, een wat snellere groei van de huishoudelijke inkomens en een kleine versnelling van de investeringen doordat bedrijven profiteren van buitengewoon soepele financiële condities.