Alcoa heeft normaal een voorsprong op de andere beursgenoteerde bedrijven, maar wat de cijfers over het eerste kwartaal betreft is die voorsprong tot een absoluut minimum beperkt. Morgen komt bijvoorbeeld al Intel met resultaten.

De verwachtingen voor het resultatenseizoen zijn ditmaal hooggespannen. Volgens een rondvraag gedaan door Thomson Reuters zal het gemiddelde bedrijf een 37% hogere winst bekendmaken.

Het zal overigens niet zo moeilijk zijn om beter te doen dan vorig jaar, want het eerste kwart van 2009 was ronduit slecht. Veel bedrijven hebben sindsdien de kosten fors gereduceerd.

Die kostenreductie moet samen met de economische opleving aan de basis van een herstel van de winstgevendheid liggen. De breakevendrempel is bovendien lager komen te liggen.

Stu Schweitzer, strateeg bij JP Morgan Private Banking, is van mening dat meevallende resultaten de volgende katalysator voor een koersstijging op Wall Street moeten worden.

Alcoa heeft normaal een voorsprong op de andere beursgenoteerde bedrijven, maar wat de cijfers over het eerste kwartaal betreft is die voorsprong tot een absoluut minimum beperkt. Morgen komt bijvoorbeeld al Intel met resultaten. De verwachtingen voor het resultatenseizoen zijn ditmaal hooggespannen. Volgens een rondvraag gedaan door Thomson Reuters zal het gemiddelde bedrijf een 37% hogere winst bekendmaken. Het zal overigens niet zo moeilijk zijn om beter te doen dan vorig jaar, want het eerste kwart van 2009 was ronduit slecht. Veel bedrijven hebben sindsdien de kosten fors gereduceerd. Die kostenreductie moet samen met de economische opleving aan de basis van een herstel van de winstgevendheid liggen. De breakevendrempel is bovendien lager komen te liggen. Stu Schweitzer, strateeg bij JP Morgan Private Banking, is van mening dat meevallende resultaten de volgende katalysator voor een koersstijging op Wall Street moeten worden.