In de Verenigde Staten wordt het vandaag al een belangrijke dag, want de cijfers van onder andere Apple staan op de agenda. Daarnaast rapporteren nog Broadcom, DuPont, AK Steel Holding, Suncor Energy, Whirlpool, Juniper Networks, Robert Half, Biogen Idec, AT&T, First United, Lockheed en Altera.

Agendapunten voor deze week

Deze week kunnen met name de inkoopmanagersindices (dinsdag) en de economische groei in de VS (vrijdag) over het tweede kwartaal interessante informatie opleveren.

Voor de Amerikaanse economie wijzen de laatste data volgens Theodoor Gilissen Bankiers op een afzwakking van de groei tot 1,4% door lagere consumenten- en overheidsbestedingen. Een week geleden lag deze verwachting nog op 1,8%.

De inkoopmanagersindices geven een beeld van de stand van zaken bij ondernemingen. In Europa wijzen deze indices al langer op een economische krimp.

Verwacht wordt dat de Europese indices licht verbeteren, maar wel ruim onder de grens van 50 blijven. Dit duidt op voortzetting van de krimp.

Woensdag komt een rapport van de ECB naar buiten over de kredietverlening. In het rapport van april jl. gaven banken aan terughoudend te blijven in de kredietverstrekking, maar dat ook de vraag naar kredieten tegenvalt.

Dat laatste is van belang om te beoordelen wat er met alle liquiditeit van de ECB gebeurt.

De ECB heeft de depositotarieven op 0% gezet, waardoor banken meer zouden kunnen gaan uitlenen in plaats van het onrenderend uit te zetten bij de ECB. Verder komt de IFO-index van Duitsland, die naar verwachting zal verslechteren.

Op donderdag komen de Amerikaanse orders voor duurzame goederen over juni, waar een afzwakking wordt verwacht als gevolg van lagere verkopen van auto's en defensiemateriaal.

Op vrijdag volgen, naast de genoemde Amerikaanse economische groei, nog de inflatie in Duitsland (1,7%) en Japan en het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Ook staan er woensdag en donderdag weer meerdere data over de Amerikaanse huizenmarkt op de agenda.

In de Verenigde Staten wordt het vandaag al een belangrijke dag, want de cijfers van onder andere Apple staan op de agenda. Daarnaast rapporteren nog Broadcom, DuPont, AK Steel Holding, Suncor Energy, Whirlpool, Juniper Networks, Robert Half, Biogen Idec, AT&T, First United, Lockheed en Altera.Agendapunten voor deze week Deze week kunnen met name de inkoopmanagersindices (dinsdag) en de economische groei in de VS (vrijdag) over het tweede kwartaal interessante informatie opleveren. Voor de Amerikaanse economie wijzen de laatste data volgens Theodoor Gilissen Bankiers op een afzwakking van de groei tot 1,4% door lagere consumenten- en overheidsbestedingen. Een week geleden lag deze verwachting nog op 1,8%. De inkoopmanagersindices geven een beeld van de stand van zaken bij ondernemingen. In Europa wijzen deze indices al langer op een economische krimp. Verwacht wordt dat de Europese indices licht verbeteren, maar wel ruim onder de grens van 50 blijven. Dit duidt op voortzetting van de krimp. Woensdag komt een rapport van de ECB naar buiten over de kredietverlening. In het rapport van april jl. gaven banken aan terughoudend te blijven in de kredietverstrekking, maar dat ook de vraag naar kredieten tegenvalt. Dat laatste is van belang om te beoordelen wat er met alle liquiditeit van de ECB gebeurt. De ECB heeft de depositotarieven op 0% gezet, waardoor banken meer zouden kunnen gaan uitlenen in plaats van het onrenderend uit te zetten bij de ECB. Verder komt de IFO-index van Duitsland, die naar verwachting zal verslechteren. Op donderdag komen de Amerikaanse orders voor duurzame goederen over juni, waar een afzwakking wordt verwacht als gevolg van lagere verkopen van auto's en defensiemateriaal. Op vrijdag volgen, naast de genoemde Amerikaanse economische groei, nog de inflatie in Duitsland (1,7%) en Japan en het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Ook staan er woensdag en donderdag weer meerdere data over de Amerikaanse huizenmarkt op de agenda.