De consensusverwachting bij de analisten ligt op een krimp van het BBP met 0,50%, nadat dit tijdens het eerste kwartaal met 2,50% is gekrompen. Mogelijk wordt het tweede kwartaal het laatste kwartaal van negatieve groei.

De meeste economen gaan er van uit dat vanaf het derde kwartaal opnieuw positieve groei mag worden verwacht. ECB-bestuurslid Jürgen Stark sprak gisteren zijn vertrouwen uit in een sneller dan verwachte terugkeer van de groei. Hij voegde er echter aan toe dat het inflatiegevaar niet mag worden onderschat.

De consensusverwachting bij de analisten ligt op een krimp van het BBP met 0,50%, nadat dit tijdens het eerste kwartaal met 2,50% is gekrompen. Mogelijk wordt het tweede kwartaal het laatste kwartaal van negatieve groei. De meeste economen gaan er van uit dat vanaf het derde kwartaal opnieuw positieve groei mag worden verwacht. ECB-bestuurslid Jürgen Stark sprak gisteren zijn vertrouwen uit in een sneller dan verwachte terugkeer van de groei. Hij voegde er echter aan toe dat het inflatiegevaar niet mag worden onderschat.