De Euro Stoxx 50 verliest ongeveer één procent, weliswaar in dunne verhandelde volumes. De euro poogt stand te houden in de buurt van 1,32 euro.

Vandaag is de laatste handelsdag op een groot aantal Europese beurzen, met name in Duitsland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland zal maandag op de laatste kalenderdag van het jaar niet meer worden gehandeld.

De beleggers uit die landen kunnen dus vanavond al de bilan opmaken van het voorbije beursjaar. De Stoxx Europe 600 Index, de toonaangevende Europese beursindex, is dit jaar met 12% gestegen.

De index steeg ook tijdens de voorbije vijf weken, maar het valt nog af te wachten of de index ook vandaag in de plus kan afsluiten.

De Euro Stoxx 50 verliest ongeveer één procent, weliswaar in dunne verhandelde volumes. De euro poogt stand te houden in de buurt van 1,32 euro. Vandaag is de laatste handelsdag op een groot aantal Europese beurzen, met name in Duitsland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland zal maandag op de laatste kalenderdag van het jaar niet meer worden gehandeld. De beleggers uit die landen kunnen dus vanavond al de bilan opmaken van het voorbije beursjaar. De Stoxx Europe 600 Index, de toonaangevende Europese beursindex, is dit jaar met 12% gestegen. De index steeg ook tijdens de voorbije vijf weken, maar het valt nog af te wachten of de index ook vandaag in de plus kan afsluiten.