Voor de derde maal had de regering zodoende een weekend kopbrekens over de zaak Fortis. Eens te meer moest een snelle oplossing worden gevonden, nadat het Hof van Beroep de vorige oplossing terugfloot.

Mogelijk zal 49,90% van de aandelen die in handen zijn van staatsholding aan BNP Paribas worden verkocht. De staat wil zo snel mogelijk een sterke partner hebben voor de bank. Het is namelijk niet aan de regering om een bank te besturen.

Modrikamen dreigt nu met een proces tegen de staat wanneer de regering niet opnieuw wil onderhandelen. De federale regering bekijkt vanavond welke middelen ze nog kunnen inzetten om tegen de beslissing van het Hof van Beroep in beroep te gaan.

Voor de derde maal had de regering zodoende een weekend kopbrekens over de zaak Fortis. Eens te meer moest een snelle oplossing worden gevonden, nadat het Hof van Beroep de vorige oplossing terugfloot. Mogelijk zal 49,90% van de aandelen die in handen zijn van staatsholding aan BNP Paribas worden verkocht. De staat wil zo snel mogelijk een sterke partner hebben voor de bank. Het is namelijk niet aan de regering om een bank te besturen. Modrikamen dreigt nu met een proces tegen de staat wanneer de regering niet opnieuw wil onderhandelen. De federale regering bekijkt vanavond welke middelen ze nog kunnen inzetten om tegen de beslissing van het Hof van Beroep in beroep te gaan.