Volgens ABN Amro liep de rente op de maandag uitgegeven obligaties op tot 6,27%, tegenover een uitgifteprijs van 6%. Het rendement op obligaties stijgt wanneer de koers daalt en vice versa.

De obligaties van deze week werden uitgegeven zonder premie en dat verklaart waarom de vraag relatief zwak was. Er werd voor 6 miljard euro gevraagd, op een aanbod van 5 miljard euro.

Op 4 maart werd er voor 15 miljard euro aangevraagd bij een emissie met een looptijd van 10 jaar, maar toen bood Griekenland 34 basispunten aan premie boven de gangbare rente.

Dit jaar moet Griekenland in totaal 53 miljard euro ophalen, waarvan tot dusver maar 18 miljard euro is opgehaald. Het is voor het land dus erg belangrijk dat de koers van de nieuwe obligaties vandaag niet te ver wegzakt.

Volgens ABN Amro liep de rente op de maandag uitgegeven obligaties op tot 6,27%, tegenover een uitgifteprijs van 6%. Het rendement op obligaties stijgt wanneer de koers daalt en vice versa. De obligaties van deze week werden uitgegeven zonder premie en dat verklaart waarom de vraag relatief zwak was. Er werd voor 6 miljard euro gevraagd, op een aanbod van 5 miljard euro. Op 4 maart werd er voor 15 miljard euro aangevraagd bij een emissie met een looptijd van 10 jaar, maar toen bood Griekenland 34 basispunten aan premie boven de gangbare rente. Dit jaar moet Griekenland in totaal 53 miljard euro ophalen, waarvan tot dusver maar 18 miljard euro is opgehaald. Het is voor het land dus erg belangrijk dat de koers van de nieuwe obligaties vandaag niet te ver wegzakt.