Naar verwachting zal de regering-Monti deze maand de Italiaanse begroting voor 2013 nog wel door het parlement krijgen, waarna Monti het premierschap neer zal leggen.

De verkiezingen zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers nu waarschijnlijk in februari plaatsvinden, ongeveer een maand eerder dan oorspronkelijk verwacht.

De kans dat Berlusconi opnieuw premier wordt lijkt op dit moment erg klein, want zijn partij heeft een grote achterstand in de peilingen op de centrumlinkse PD.

Daarnaast heeft Monti niet uitgesloten dat hij zich toch weer beschikbaar zal stellen voor een rol in de Italiaanse politiek. Berlusconi zal de anti-Europa en anti-bezuinigingen retoriek de komende tijd opvoeren, maar het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers afwachten in hoeverre dit aan zal slaan. Dit kan leiden tot volatiliteit in Italiaanse obligaties.

De Italiaanse 10-jaars risico-opslag staat nu op 335 bps weer 25 bps lager dan het hoogtepunt op maandag, maar nog wel bijna 15 bps hoger dan voor het weekend.

Vandaag is vooral een belangrijke dag als Italië ruim Eur 4 mrd aan 2015 en 2026 obligaties uit zal geven. Het totale bedrag is voor Italiaanse begrippen niet zo hoog, dit kan ondersteuning geven.

Naar verwachting zal de regering-Monti deze maand de Italiaanse begroting voor 2013 nog wel door het parlement krijgen, waarna Monti het premierschap neer zal leggen. De verkiezingen zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers nu waarschijnlijk in februari plaatsvinden, ongeveer een maand eerder dan oorspronkelijk verwacht. De kans dat Berlusconi opnieuw premier wordt lijkt op dit moment erg klein, want zijn partij heeft een grote achterstand in de peilingen op de centrumlinkse PD. Daarnaast heeft Monti niet uitgesloten dat hij zich toch weer beschikbaar zal stellen voor een rol in de Italiaanse politiek. Berlusconi zal de anti-Europa en anti-bezuinigingen retoriek de komende tijd opvoeren, maar het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers afwachten in hoeverre dit aan zal slaan. Dit kan leiden tot volatiliteit in Italiaanse obligaties. De Italiaanse 10-jaars risico-opslag staat nu op 335 bps weer 25 bps lager dan het hoogtepunt op maandag, maar nog wel bijna 15 bps hoger dan voor het weekend. Vandaag is vooral een belangrijke dag als Italië ruim Eur 4 mrd aan 2015 en 2026 obligaties uit zal geven. Het totale bedrag is voor Italiaanse begrippen niet zo hoog, dit kan ondersteuning geven.