De bank meldde dat het tweede halfjaar verliesgevend was. De nettowinst kwam uiteindelijk uit op EUR 30,1 miljoen, een daling met 86%.

Om kosten te besparen schrapt de bank dit jaar honderdvijftig van de bijna 2400 banen. Op die manier moeten de kosten circa 6 procent worden teruggedrongen. De Tier-1-ratio van Van Lanschot blijft met 10 procent solide. In zijn verwachtingen blijkt het management niet echt optimistisch.

Hoewel het bedrijfsmodel transparant is, neemt dat niet weg dat de moeilijke marktomstandigheden aan blijven houden en hun impact zullen houden. ABN Amro blijft dus bij haar Houden-advies.

Hoewel de analisten van de bank geloven dat Van Lanschot een goed bedrijfsmodel voor de langere termijn heeft, met sterke balansratio's, ligt er een uitdaging voor de korte termijn.

Het aandeel is wat ABN Amro betreft op dit moment volledig gewaardeerd. Van Lanschot is de oudste onafhankelijke bank van Nederland, met vooral vermogende particulieren en familiebedrijven als klant.

De bank meldde dat het tweede halfjaar verliesgevend was. De nettowinst kwam uiteindelijk uit op EUR 30,1 miljoen, een daling met 86%. Om kosten te besparen schrapt de bank dit jaar honderdvijftig van de bijna 2400 banen. Op die manier moeten de kosten circa 6 procent worden teruggedrongen. De Tier-1-ratio van Van Lanschot blijft met 10 procent solide. In zijn verwachtingen blijkt het management niet echt optimistisch. Hoewel het bedrijfsmodel transparant is, neemt dat niet weg dat de moeilijke marktomstandigheden aan blijven houden en hun impact zullen houden. ABN Amro blijft dus bij haar Houden-advies. Hoewel de analisten van de bank geloven dat Van Lanschot een goed bedrijfsmodel voor de langere termijn heeft, met sterke balansratio's, ligt er een uitdaging voor de korte termijn. Het aandeel is wat ABN Amro betreft op dit moment volledig gewaardeerd. Van Lanschot is de oudste onafhankelijke bank van Nederland, met vooral vermogende particulieren en familiebedrijven als klant.