Immers als de grootste debiteur van de wereld minder capabel wordt geacht om de schulden terug te betalen is er volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer een serieus probleem.

De media (wellicht door het gebrek aan nieuws) sprong er bovenop en de Verenigde Staten leek een zinkend schip te zijn.

Nu twee jaar later is er van het instorten van de Verenigde Staten niets te merken. De rente op 10 jarige leningen is gedaald van 3% toen naar 2,4% nu. Een slechtere debiteur dient meer rente te betalen. Geen beter bewijs dat het allemaal een hype was.

Dat bleek ook afgelopen week. De concurrent van S&P, Moody's, kwam met de mededeling dat zij de Verenigde Staten haar AAA status laat behouden met een stabiele outlook (was negatief). Nergens in de media werd er gewag van gemaakt dat de Verenigde Staten kwalitatief sterker was geworden.

Immers als de grootste debiteur van de wereld minder capabel wordt geacht om de schulden terug te betalen is er volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer een serieus probleem. De media (wellicht door het gebrek aan nieuws) sprong er bovenop en de Verenigde Staten leek een zinkend schip te zijn. Nu twee jaar later is er van het instorten van de Verenigde Staten niets te merken. De rente op 10 jarige leningen is gedaald van 3% toen naar 2,4% nu. Een slechtere debiteur dient meer rente te betalen. Geen beter bewijs dat het allemaal een hype was. Dat bleek ook afgelopen week. De concurrent van S&P, Moody's, kwam met de mededeling dat zij de Verenigde Staten haar AAA status laat behouden met een stabiele outlook (was negatief). Nergens in de media werd er gewag van gemaakt dat de Verenigde Staten kwalitatief sterker was geworden.