Het probleem van de werkloosheid raakt niet opgelost en zonder een herstel van de arbeidsmarkt is een fundamenteel economisch herstel zo goed als onmogelijk. Bernanke sloot verdere actie niet uit wanneer de situatie blijft verslechteren.

Daarmee wordt duidelijk dat de september-indicatoren met buitengewone aandacht in de gaten worden gehouden. Vallen die verder tegen dan wordt quantitative easing 2 onvermijdelijk.

Zeven maanden geleden getuigde Bernanke nog voor het House Financial Services Committee over de exit-strategie van de FED. Daar is, gezien de situatie, allang geen sprake meer van. Een trage economische groei maakt de VS-economie namelijk veel te kwetsbaar voor een nieuwe recessie.

Het probleem van de werkloosheid raakt niet opgelost en zonder een herstel van de arbeidsmarkt is een fundamenteel economisch herstel zo goed als onmogelijk. Bernanke sloot verdere actie niet uit wanneer de situatie blijft verslechteren. Daarmee wordt duidelijk dat de september-indicatoren met buitengewone aandacht in de gaten worden gehouden. Vallen die verder tegen dan wordt quantitative easing 2 onvermijdelijk. Zeven maanden geleden getuigde Bernanke nog voor het House Financial Services Committee over de exit-strategie van de FED. Daar is, gezien de situatie, allang geen sprake meer van. Een trage economische groei maakt de VS-economie namelijk veel te kwetsbaar voor een nieuwe recessie.