Elke Vlaming die in de privé-sector werkt, betaalt volgens de berekeningen van Vereeck elk jaar 7111 euro aan belastingen die rechtstreeks naar Wallonië gaat. Dat is iets minder dan 600 euro per maand. Maar daar stopt het niet mee want de hardwerkende Vlaming betaalt ook voor de werking van de Belgische staat.

De Belgische regering spendeert 208,50 miljard euro per jaar, een bedrag dat nog elk jaar toeneemt. Tien jaar geleden gaf de overheid nog maar 148 miljard euro uit. Elke werkende Belg in de privé-sector, allemaal samen zijn er dat 3,57 miljoen, draagt jaarlijks 58.305 euro bij aan de werking van de staat.

De Vlamingen betalen bovendien nog eens 600 euro per jaar naar Wallonië. Van elke euro verdiend in België gaat 55 cent naar de staat. Durden is blijkbaar verbaasd dat de Belgen toestaan dat 55% van hun inkomsten afgeroomd wordt.

Elke Vlaming die in de privé-sector werkt, betaalt volgens de berekeningen van Vereeck elk jaar 7111 euro aan belastingen die rechtstreeks naar Wallonië gaat. Dat is iets minder dan 600 euro per maand. Maar daar stopt het niet mee want de hardwerkende Vlaming betaalt ook voor de werking van de Belgische staat. De Belgische regering spendeert 208,50 miljard euro per jaar, een bedrag dat nog elk jaar toeneemt. Tien jaar geleden gaf de overheid nog maar 148 miljard euro uit. Elke werkende Belg in de privé-sector, allemaal samen zijn er dat 3,57 miljoen, draagt jaarlijks 58.305 euro bij aan de werking van de staat. De Vlamingen betalen bovendien nog eens 600 euro per jaar naar Wallonië. Van elke euro verdiend in België gaat 55 cent naar de staat. Durden is blijkbaar verbaasd dat de Belgen toestaan dat 55% van hun inkomsten afgeroomd wordt.