Van de Velde (exclusief Andres Sarda) kent in de tweede jaarhelft een sterkere omzetontwikkeling dan in de eerste jaarhelft. Voor het volledig jaar verwacht Van de Velde (exclusief Andres Sarda) dan ook een omzetgroei die boven de 1% zal uitkomen. Voor de eerste jaarhelft 2010 zijn de omzetindicaties positief versus dezelfde periode in 2009.

Zoals eerder dit jaar aangegeven, is de omzet van Andres Sarda gevoelig lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. Derhalve zal Andres Sarda negatief bijdragen tot het operationeel resultaat. Ook in 2010 blijft Sarda een moeilijk verhaal. Het Spaanse bedrijf heeft veel meer last van crisistegenwind dan de Belgische moeder.

De omzetontwikkeling van de eigen winkels is in lijn met de eerste jaarhelft en ligt opnieuw een stuk boven de 10 %.

Globaal verwacht Van de Velde (inclusief Andres Sarda, inclusief eigen winkels) een omzetgroei voor 2009 van 3,5 à 4 % versus 2008 toen de jaaromzet uitkwam op m€ 133. De geplande omzetgroei kan nog licht variëren in functie van de nabestellingen in de maand december.

Van de Velde (exclusief Andres Sarda) kent in de tweede jaarhelft een sterkere omzetontwikkeling dan in de eerste jaarhelft. Voor het volledig jaar verwacht Van de Velde (exclusief Andres Sarda) dan ook een omzetgroei die boven de 1% zal uitkomen. Voor de eerste jaarhelft 2010 zijn de omzetindicaties positief versus dezelfde periode in 2009. Zoals eerder dit jaar aangegeven, is de omzet van Andres Sarda gevoelig lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. Derhalve zal Andres Sarda negatief bijdragen tot het operationeel resultaat. Ook in 2010 blijft Sarda een moeilijk verhaal. Het Spaanse bedrijf heeft veel meer last van crisistegenwind dan de Belgische moeder. De omzetontwikkeling van de eigen winkels is in lijn met de eerste jaarhelft en ligt opnieuw een stuk boven de 10 %. Globaal verwacht Van de Velde (inclusief Andres Sarda, inclusief eigen winkels) een omzetgroei voor 2009 van 3,5 à 4 % versus 2008 toen de jaaromzet uitkwam op m€ 133. De geplande omzetgroei kan nog licht variëren in functie van de nabestellingen in de maand december.