CEO Klaus Kleinfeld van Alcoa zei op CNBC in reactie op de publicatie van de kwartaalcijfers dat volatiliteit op de valutamarkten de resultaten negatief heeft beïnvloed.

Meer bedrijven gaan met dezelfde boodschap uitpakken, ook al omdat de Braziliaanse dollar en de Australische dollar flink in waarde zijn gestegen. Alcoa produceert veel in Brazilië en Australië, zodat de resultaten in die landen ook negatief werden beïnvloed.

Quincy Krosby, strateeg bij Prudential Financial in Newark, is van mening dat het verhaal van de valutaverhoudingen steeds complexer wordt. Veel landen proberen de koers van de eigen munt naar omlaag te duwen, waardoor we in straatje zonder einde dreigen te belanden.

Voor het derde kwartaal wordt in de VS nog steeds een stijging van de bedrijfsresultaten met 24% verwacht, maar vanaf het vierde kwartaal zouden de resultaten aanzienlijk kunnen verslechteren, zo meent Jeff Cox als Staff Writer bijCNBC.com.

CEO Klaus Kleinfeld van Alcoa zei op CNBC in reactie op de publicatie van de kwartaalcijfers dat volatiliteit op de valutamarkten de resultaten negatief heeft beïnvloed. Meer bedrijven gaan met dezelfde boodschap uitpakken, ook al omdat de Braziliaanse dollar en de Australische dollar flink in waarde zijn gestegen. Alcoa produceert veel in Brazilië en Australië, zodat de resultaten in die landen ook negatief werden beïnvloed. Quincy Krosby, strateeg bij Prudential Financial in Newark, is van mening dat het verhaal van de valutaverhoudingen steeds complexer wordt. Veel landen proberen de koers van de eigen munt naar omlaag te duwen, waardoor we in straatje zonder einde dreigen te belanden. Voor het derde kwartaal wordt in de VS nog steeds een stijging van de bedrijfsresultaten met 24% verwacht, maar vanaf het vierde kwartaal zouden de resultaten aanzienlijk kunnen verslechteren, zo meent Jeff Cox als Staff Writer bijCNBC.com.