Aangezien de staatsschuld houdbaar moet blijven en de financiële spaarquote van de mensen stabiel, moeten de VS een progressieve herschikking van de lopende rekeningen doorvoeren.

Dat is mogelijk met een geleidelijke afbouw van de reële effectieve wisselkoers van de dollar met 12 %. Dat is een aanzienlijke beweging, maar het toenemende gewicht van de groeilanden op de Amerikaanse handel zou dit wel eens mogelijk kunnen maken ... zonder dat er volgens Dexia een valutaoorlog aan te pas hoeft te komen.

Aangezien de staatsschuld houdbaar moet blijven en de financiële spaarquote van de mensen stabiel, moeten de VS een progressieve herschikking van de lopende rekeningen doorvoeren. Dat is mogelijk met een geleidelijke afbouw van de reële effectieve wisselkoers van de dollar met 12 %. Dat is een aanzienlijke beweging, maar het toenemende gewicht van de groeilanden op de Amerikaanse handel zou dit wel eens mogelijk kunnen maken ... zonder dat er volgens Dexia een valutaoorlog aan te pas hoeft te komen.