Daarbij kan de situatie op de valutamarkten een gevaarlijke wending nemen. De belangrijkste handelspartners van het Verenigd Koninkrijk zullen in geen enkel geval toestaan dat de koers van de munt helemaal door de vloer gaat.

Grote institutionele beleggers als Franklin Templeton hebben de posities in gilts (Britse staatsobligaties) afgebouwd.

Mike Amey, head of sterling portfolios bij Pimco, vreest dat het pond dezelfde weg zal inslaan als de Japanse yen. De vooruitzichten voor de Britse economie zien er ronduit slap uit, met een groei van maximaal 1% in de komende jaren en dat op een moment dat de regering blijft bezuinigen. David Cameron heeft dus voldoende kopzorgen aan zijn hoofd.

Daarbij kan de situatie op de valutamarkten een gevaarlijke wending nemen. De belangrijkste handelspartners van het Verenigd Koninkrijk zullen in geen enkel geval toestaan dat de koers van de munt helemaal door de vloer gaat. Grote institutionele beleggers als Franklin Templeton hebben de posities in gilts (Britse staatsobligaties) afgebouwd. Mike Amey, head of sterling portfolios bij Pimco, vreest dat het pond dezelfde weg zal inslaan als de Japanse yen. De vooruitzichten voor de Britse economie zien er ronduit slap uit, met een groei van maximaal 1% in de komende jaren en dat op een moment dat de regering blijft bezuinigen. David Cameron heeft dus voldoende kopzorgen aan zijn hoofd.