In de afgelopen weken zijn de koersen van 12 van de belangrijkste valuta's uit de emerging markets onder druk komen te staan, waaronder die van Brazilië, China, India, Rusland, Zuid-Afrika, Turkije en Maleisië. De rupee was de zwakste van al de munten uit vermelde landen, met een koersdaling van 20%.

De valuta's in kwestie worden verhandeld op de non-deliverable forward (NDF) markten die hoofdzakelijk opereren vanuit Singapore, Hong Kong, New York en Londen. Deze NDF-makten maken het mogelijk om te handelen in valuta's zonder deze ooit fysiek te bezitten.

In de afgelopen weken zijn de koersen van 12 van de belangrijkste valuta's uit de emerging markets onder druk komen te staan, waaronder die van Brazilië, China, India, Rusland, Zuid-Afrika, Turkije en Maleisië. De rupee was de zwakste van al de munten uit vermelde landen, met een koersdaling van 20%. De valuta's in kwestie worden verhandeld op de non-deliverable forward (NDF) markten die hoofdzakelijk opereren vanuit Singapore, Hong Kong, New York en Londen. Deze NDF-makten maken het mogelijk om te handelen in valuta's zonder deze ooit fysiek te bezitten.