Aanleiding was de verwachting dat het handhaven van de verlaagde belastingtarieven de Amerikaanse economie meer zuurstof gaat verschaffen. De greenback steeg vervolgens tegenover 16 van de belangrijkste wereldmunten.

Voor één euro werd vanmorgen 1,3223 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3261 dollar gisterenavond in New York. Op 6 december bereikte de euro een piek op 1,3442 dollar.

Naoto Minatogawa, currency analyst bij Himawari Securities Inc. in Tokio, is van mening dat de betere economische vooruitzichten in de VS een stijging van de dollarkoers rechtvaardigen.

Aanleiding was de verwachting dat het handhaven van de verlaagde belastingtarieven de Amerikaanse economie meer zuurstof gaat verschaffen. De greenback steeg vervolgens tegenover 16 van de belangrijkste wereldmunten. Voor één euro werd vanmorgen 1,3223 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3261 dollar gisterenavond in New York. Op 6 december bereikte de euro een piek op 1,3442 dollar. Naoto Minatogawa, currency analyst bij Himawari Securities Inc. in Tokio, is van mening dat de betere economische vooruitzichten in de VS een stijging van de dollarkoers rechtvaardigen.