De valutamarkten blijven de situatie in Japan op de voet volgen, waarbij vooral wordt uitgekeken naar de evolutie van de situatie rond de kerncentrale van Fukushima Dai-Ichi.

Voor een euro werd vanmorgen 1,3966 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3988 dollar gisterenavond in New York. Opnieuw slaagt de euro er niet in om door de kaak van 1,40 dollar te breken.

Masahide Tanaka, senior strategist in TokIo bij Mizuho Trust & Banking Co, wees op het feit dat Moody's de kredietrating voor Portugal verlaagde, hetgeen aangeeft dat de Europese begrotingscrisis zeker nog niet is uitgewoed.

De valutamarkten blijven de situatie in Japan op de voet volgen, waarbij vooral wordt uitgekeken naar de evolutie van de situatie rond de kerncentrale van Fukushima Dai-Ichi. Voor een euro werd vanmorgen 1,3966 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3988 dollar gisterenavond in New York. Opnieuw slaagt de euro er niet in om door de kaak van 1,40 dollar te breken. Masahide Tanaka, senior strategist in TokIo bij Mizuho Trust & Banking Co, wees op het feit dat Moody's de kredietrating voor Portugal verlaagde, hetgeen aangeeft dat de Europese begrotingscrisis zeker nog niet is uitgewoed.