De diverse valuta's van opkomende landen blijven sterk stijgen.
De Zuid Koreaanse Won liet zelfs de sterkste stijging zien in de afgelopen zes maanden. Dit kwam enerzijds doordat de Koreaanse overheid het bankwezen sterk steunde met een kapitaalsinjectie.

Daarnaast bleek de industriële productie van dit land ook sterker te zijn gestegen dan verwacht. Zuid-Korea is een van de zwaarst getroffen landen door de kredietcrisis. De economie kromp in het eerste kwartaal met ruim 4%.

Dit vooral door de lagere verkopen van auto's en schepen, de grote exportartikelen van het land. Een andere munt die ook zwaar onder de kredietcrisis te lijden had is het Britse pond.

Maar beter dan verwachte cijfers over de economie zorgden voor een scherp herstel, aldus Steentjes. De fabrieksorders daalden weliswaar maar sinds acht maanden niet meer zo sterk.

Het mag geen verbazing wekken dat de Mexicaanse peso de afgelopen week onder druk kwam. De uitbraak van het griepvirus zorgde voor overheidsmaatregelen die de economie een gevoelige klap zullen toebrengen.

Ook de exportindustrie lijdt eronder net als het toerisme. In eerste instantie daalde de munt met meer dan 5%. Later in de week trad er enig herstel op. De Amerikaanse dollar kwam nauwelijks van haar plaats. Veel analisten denken dat van een economisch herstel de dollar uiteindelijk het minst zal gaan profiteren.

De diverse valuta's van opkomende landen blijven sterk stijgen. De Zuid Koreaanse Won liet zelfs de sterkste stijging zien in de afgelopen zes maanden. Dit kwam enerzijds doordat de Koreaanse overheid het bankwezen sterk steunde met een kapitaalsinjectie. Daarnaast bleek de industriële productie van dit land ook sterker te zijn gestegen dan verwacht. Zuid-Korea is een van de zwaarst getroffen landen door de kredietcrisis. De economie kromp in het eerste kwartaal met ruim 4%. Dit vooral door de lagere verkopen van auto's en schepen, de grote exportartikelen van het land. Een andere munt die ook zwaar onder de kredietcrisis te lijden had is het Britse pond. Maar beter dan verwachte cijfers over de economie zorgden voor een scherp herstel, aldus Steentjes. De fabrieksorders daalden weliswaar maar sinds acht maanden niet meer zo sterk. Het mag geen verbazing wekken dat de Mexicaanse peso de afgelopen week onder druk kwam. De uitbraak van het griepvirus zorgde voor overheidsmaatregelen die de economie een gevoelige klap zullen toebrengen. Ook de exportindustrie lijdt eronder net als het toerisme. In eerste instantie daalde de munt met meer dan 5%. Later in de week trad er enig herstel op. De Amerikaanse dollar kwam nauwelijks van haar plaats. Veel analisten denken dat van een economisch herstel de dollar uiteindelijk het minst zal gaan profiteren.