Het is opvallend dat de beleggers ditmaal de dollar links laten liggen, hetgeen aangeeft dat het vertrouwen in de Amerikaanse munt een deuk heeft gekregen. Vandaag wordt op de financiële markten in de VS vanwege President's Day niet gehandeld.

Vanmorgen werd voor een euro 1,3674 dollar betaald, waarbij op 1,3716 dollar een nieuwe piek sinds 10 februari werd opgetekend. De euro houdt dus opvallend goed stand.

Mike Jones, currency strategist bij Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, is niettemin van mening dat bij een verdere escalatie van de onrust de dollar toch als vluchtmunt zal worden opgepikt. Jones ziet ook de vlucht richting yen blijven aanhouden.

Het is opvallend dat de beleggers ditmaal de dollar links laten liggen, hetgeen aangeeft dat het vertrouwen in de Amerikaanse munt een deuk heeft gekregen. Vandaag wordt op de financiële markten in de VS vanwege President's Day niet gehandeld. Vanmorgen werd voor een euro 1,3674 dollar betaald, waarbij op 1,3716 dollar een nieuwe piek sinds 10 februari werd opgetekend. De euro houdt dus opvallend goed stand. Mike Jones, currency strategist bij Bank of New Zealand Ltd. in Wellington, is niettemin van mening dat bij een verdere escalatie van de onrust de dollar toch als vluchtmunt zal worden opgepikt. Jones ziet ook de vlucht richting yen blijven aanhouden.