Concreet is daarvan nog niet veel in huis gekomen. De valutahandelaren dreigen daardoor het vertrouwen in de politiek van G-20 te verliezen. De volatiliteit bij de valuta's van de zeven grootste landen bereikte het hoogste punt in vier maanden.

Bewegingen in de verhouding tussen euro en dollar stegen sinds 20 september met 30%. Op 21 september verklaarde de FED bereid te zijn om meer geld in het financieel systeem te pompen.

G-20 verklaarde competitieve devaluaties te willen vermijden, maar Zuid-Korea en Zuid-Amerika verklaarden vorige week nieuwe maatregelen aan om bewegingen op de valutamarkten te vermijden.

Richard Benson, executive director in Londen bij Millennium Asset Management, is van mening dat volatiliteit de prijs is die voor onzekerheid moet worden betaald. Die volatiliteit speelt een belangrijke rol bij de valuta-oorlog die momenteel woedt.

Concreet is daarvan nog niet veel in huis gekomen. De valutahandelaren dreigen daardoor het vertrouwen in de politiek van G-20 te verliezen. De volatiliteit bij de valuta's van de zeven grootste landen bereikte het hoogste punt in vier maanden. Bewegingen in de verhouding tussen euro en dollar stegen sinds 20 september met 30%. Op 21 september verklaarde de FED bereid te zijn om meer geld in het financieel systeem te pompen. G-20 verklaarde competitieve devaluaties te willen vermijden, maar Zuid-Korea en Zuid-Amerika verklaarden vorige week nieuwe maatregelen aan om bewegingen op de valutamarkten te vermijden. Richard Benson, executive director in Londen bij Millennium Asset Management, is van mening dat volatiliteit de prijs is die voor onzekerheid moet worden betaald. Die volatiliteit speelt een belangrijke rol bij de valuta-oorlog die momenteel woedt.