Valuta zijn meer ingebed geraakt in het beleid dat regeringen en centrale banken voeren ten aanzien van economische groei en inflatie; terwijl valuta voorheen simpelweg een rol hadden bij het faciliteren van handel zijn ze nu tot een beleidsinstrument geworden.

Op de middellange termijn (drie tot vijf jaar) zullen valuta als schokdemper voor de mondiale economie functioneren. PIMCO tracht met zijn beleggingsaanpak rendement te behalen door gebruik te maken van structurele inefficiënties en incongruentie in waardering binnen de valutamarkten, terwijl de fondsbeheerder zich tegelijkertijd richt op het managen van negatief 'tail risk'.

Valuta zijn meer ingebed geraakt in het beleid dat regeringen en centrale banken voeren ten aanzien van economische groei en inflatie; terwijl valuta voorheen simpelweg een rol hadden bij het faciliteren van handel zijn ze nu tot een beleidsinstrument geworden. Op de middellange termijn (drie tot vijf jaar) zullen valuta als schokdemper voor de mondiale economie functioneren. PIMCO tracht met zijn beleggingsaanpak rendement te behalen door gebruik te maken van structurele inefficiënties en incongruentie in waardering binnen de valutamarkten, terwijl de fondsbeheerder zich tegelijkertijd richt op het managen van negatief 'tail risk'.